Rookaroma / Smoke flavour / Clean smoke

Home » Rookaroma

Rookaroma / CleanSmoke is dat echte rook? Ja, maar teer, as en PAK’s ontbreken.

“Is geregenereerde rook echte rook?” Dat was de kernvraag van een onderzoek (2016/2017) aan de KU Leuven. Het antwoord: “Ja, geregenereerde rook heeft exact dezelfde eigenschappen als de rook die ter plaatse in een rookkast wordt gemaakt. Maar teer, as en PAK’s ontbreken.”

Rookaroma is rook die na het vergloeien van hout wordt gecondenseerd, gezuiverd en gefilterd. Het is voor verschillende toepassingen verkrijgbaar:

  • In pure gecondenseerde vorm
  • Als wateroplosbaar product
  • Op oliebasis
  • In poedervorm

Het juiste rookaroma voor uw levensmiddelen 

Met het juiste aroma krijgt vlees, vis of ander voedsel een karakteristieke smaak. Het vloeibare rookaroma in ons assortiment zorgt – zonder dat er “echte” rookvorming aan te pas komt – voor een typerende rooksmaak. Roken is al zeer lang ontzettend populair: veel mensen zijn gek op de kenmerkende rokerige smaak. De traditionele manier van roken brengt echter veel nadelen met zich mee. Zo is het slecht voor het milieu en bestaat er de kans dat er giftige stoffen in het voedsel komen. Gelukkig is er tegenwoordig een manier om op een gezondere en milieuvriendelijkere manier voedsel te roken dat net zo lekker is: roken met een – al dan niet vloeibaar – rookaroma.

Een vloeibaar rookaroma voor gezond en milieuvriendelijk roken

Het vloeibare rookaroma wordt via een speciale machine, een rookgenerator, omgezet zodat rookvorming ontstaat. Smoky Light B.V. levert in de Benelux zowel het aroma als de rookgeneratoren om op deze geavanceerde manier voedsel te roken. Wij produceren deze aroma’s niet zelf, maar zijn leverancier. Het vloeibare rookaroma in ons aanbod is afkomstig van Red Arrow. De producten van dit merk kunnen met behulp van de rookgeneratoren van Tarber AB gebruikt worden.

Het vloeibare rookaroma omzetten in een rookgenerator

De vloeibare rookaroma’s van Red Arrow zijn een oplossing voor het ongezonde ambachtelijk roken. Rook van houtzaagsel wordt opgevangen en geconcentreerd tot een aroma. Dit rookaroma krijgt een poedervorm of een vloeibare vorm. Vervolgens wordt met name in de vlees- en visindustrie gebruikgemaakt van dit vloeibaar rookaroma om vlees en vis meer smaak te geven. Naast vloeibaar rookaroma verkopen wij bij Smoky Light B.V. ook andere producten, zoals:

  • Grillaroma’s
  • Kookaroma’s
  • Browning producten

Ook met deze producten geeft u een uitzonderlijke smaak aan diverse soorten vlees en vis.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Een rookgenerator is de ideale aankoop als u regelmatig voedsel wilt roken met behulp van vloeibaar rookaroma. Voor de aankoop van deze generator kunt u contact met ons opnemen via +31 (0)182-555560 of door te mailen naar smokylight.info@azelis.com. U kunt zelf kiezen of u gebruik wilt maken van vloeibaar rookaroma of een product in poedervorm. Het is mogelijk eerst monsters, bijvoorbeeld van ons vloeibaar rookaroma, te bestellen om de producten uit te proberen. Als u dit wilt, kunt u ons daarvoor bellen op bovenstaand telefoonnummer.

Heeft u een vraag?

Bekijk onze video’s

Smoky Light B.V.